En lang julehilsen fra den virtuelle sykkelverden!

I dag avsluttet vi runde to av tre i sesongens Zwift Racing League (ZRL). HCK har i denne runden stilt med to lag, begge i EMEA (Europe and Middle EAst) North. HCK|OB i liga Open A2, HCK|CdF i liga Open B4.

Vi har deltatt i seks ritt, med ganske små felt, maks 70ish mann, maks seks fra hvert lag. Dette er vesentlig mer taktikk enn de store åpne rittene med flere hundre i feltet. I tillegg er alle ritt lagritt. Enten sykler vi lagtempo, hvor fjerdemanns tid blir tellende, eller så sanker vi poeng til lagets pott, som avgjør rittet til slutt.

I dagens siste ritt hadde OB lite annet enn æren å kjøre for. 12. plassen i ligaen var ganske trygg, det var en viss sjanse for å kjøre seg opp en plass, men hverken store sprang eller fall virket sannsynlige. Mester Eirik Skeid, tidligere mester Eivind Lia, og solide Trond Haug og Russell Orr sikret sin posisjon. Laget har lidd litt under tidvis tynt belegg, og ønsker seg gjerne forsterkninger fra nissen, og sterke klubbkamerater til jul 🎄

CdF derimot lå i en tett fight om pallen i sin liga. Etter en haltende start på sesongen har gutta virkelig funnet sin gren de siste fire ukene. Med en 2.-1.-3. serie hadde vi klatret sterkt på tabellen, og lå på en tredjeplass før siste runde, to poeng bak andre, tre poeng foran fjerde. Toppen av pallen var realistisk utenfor rekkevidde, men foran rittet var det full tenning, vi var ikke der for å forsvare tredje, vi skulle angripe toppen! Det er tolv mann på laget, men bare seks mann kan stille til start (en detalj som skal vise seg viktig om litt…). I dag ville alle med! Som manager for laget falt den tunge oppgaven med å fortelle overtente medlemmer at de var veiet og funnet for tunge på meg, ingen nevnt, ingen glemt 🫶🏻 På streken stod Morten Aarnseth, Emil Sveen-Åsegård, Andreas Østern, Andreas Midthun Næss, undertegnede, og vår MVP Drago Bergholt. Måten poengene fordeles gjør at hvert lag gjerne har en spydspiss som sanker mye poeng, men alles poeng i sammendraget blir viktige, seks mann til mål er essensielt. Løypen var analysert ned i det intime. Fem runder i en av de hardeste rittløypene i Zwift, Cobbled Climbs i Richmond for de lokalkjente. To kategoriserte klatringer per runde, pluss en seig jævel av en klatring til passering. På hver runde deles det ut poeng til førstemann over toppen av hver klatring, men i tillegg ville det også deles ut poeng til totalt raskeste klatringer gjennom rittet. Til sist får man poeng etter plassering i mål for alle som fullfører. Med ganske små felt er sjansen for at man klarer å samle frontgruppe og bakbrudd ganske liten i en slik løype, så uttalt strategi er å sanke mest mulig plasseringspoeng på første, kanskje andre runde for bredden, og så sikte på poeng for raskeste mulige tid gjennom segment.

Heretter blir fortellingen kanskje mer personlig, dette er min oppfatning av hva som skjer videre😁

Feltet var som forventet samlet til første bakke, jeg hadde vært ganske heldig med første Power Up (PU), og med en fjær i lommen var det gode muligheter for å henge med over toppen. En god innhenting i utforbakken rett etter gir meg en god plassering inn i andre bakke, den stupbratte 23rd Street.

For dem som så VM i Richmond, det var her Sagan angrep på siste runde for seier.

Jeg tar rennafart fra bunnen av bakken, og hopper fra 25. til 10. og sikrer mitt første (og eneste) plasseringspoeng i konkurransen. Dog ser jeg at tiden opp er god. Jeg starter litt for langt bak, men er likevel sjette raskeste rytter over toppen. De to bakkene har riktignok rasert feltet. Jeg sitter med en liten gruppe, med en annen liten gruppe rett foran. Det er et par tilsvarende grupper, kanskje tre-fire ryttere i hver, noen sekunder bak. Ett stykke foran ligger lederne, Drago og Andreas Næss er der, jeg ser Pandy like bak. Okay, ikke dra for hardt, la de andre jobbe, la Pandy komme opp, det er ikke din jobb å lukke luken til gruppen foran. Se på draktene rundt deg, vær litt smart for en gangs skyld. Pandy kom opp, og litt ut på runde to lukket vi kontrollert luken til lederne.

Ny oppgave, hold fronten unna de som vil opp bakfra. Ti sekunder blir til femten i nedoverbakkene, 25 på flaten, jobb til neste bakke. Igjen sprenges gruppen. Over toppen har fronten dratt fra, jeg ligger i tredje, kanskje fjerde gruppe. Og det svir i musklene. Pandy, Andreas og Drago er foran, men Pandy ligger i en mellomgruppe, ny oppgave, ta igjen gruppen med Pandy, sikt på raskeste mulige tider på klatringene. Den fremste gruppen er ganske raskt utenfor rekkevidde, og såvidt jeg kunne se var fordelingen av lag der oppe ganske bra, så alt lå an til god poengjakt for Drago og Andreas.

Og hvilken poengjakt det ble. Drago og Andreas Næss sanker flittig. Til slutt over 200 poeng mellom seg. Drago tar raskeste tid opp den lengste klatringen, Andreas 6. raskeste. Med en litt heldig kombinasjon av PU gir jeg alt jeg har i den korteste klatringen, og sikrer andre og femte raskeste tid gjennom segmentet, Drago tar fjerde og sjette. Jeg bommer på førsteplassen med 4 tusendels sekund 🥵 I mål ender Drago på andre, Andreas på 17. Jeg selv på 20. Morten på 40. og Emil på 46. Pandy opplever alles mareritt når Macbooken går tom for strøm med målseilet i sikte, men litt panisk kobling får ham likevel i mål på en 42. plass.

Til slutt sanker vi 297 poeng i dagens ritt. En klar 🥇plass. Laget vi kjemper om andreplassen i ligaen med tar andreplass med 276 poeng. Alle mann som kommer til mål får poeng. Så uten fullt lag ville vi ikke tatt seieren! Dette er lagritt fremfor alt! I en siste tvist viser det seg at laget vi kjempet om 2. plass i ligaen med klarte å stille syv mann til start, en mer enn tillatt. Så de blir like godt disket. Til pass! Så, siste runde kaster brått om på pallen i ligaen. Vi tar steget opp på andreplass, rett etter Bath CC. Tidligere fjerdeplass MTC Ospreys ender opp med tredje steg på pallen, og Talent:Frei B6 faller til den sure fjerdeplassen på grunn av dårlig lagledelse.

En helt fantastisk innsats av alle i denne runden, og jeg gleder meg vilt til ny runde over nyttår.

Om du har lest hit, og ikke er med oss i ritt, men gjerne vil prøve? Vi kommer til å stille lag i A, B og C i neste runde, januar-februar. Det er plass til flere!