Rittrapport eKM 2023 – Tempoen

Som seg hør og bør i en moderne sykkelklubb har ikke HCK bare aktiviteter om sommeren. Under følger rittrapport fra den første av tre ritt som utgjorde Holmenkollen CKs eKM 2023.

Individuell tempo på programmet. 18 påmeldte, men bare 14 til start, dog et sterkt felt. Mangt skulle gjøres opp: Hvem skulle bli klubbens sterkeste E.Gran? Ville Pettersen få has på kaptein Sætre? Og ikke minst hvem ville gå i tidlig ledelse i årets digitale klubbmesterskap? Oppsettet var med individuelle starter, virtuelle temposykler, uten draft, og uten powerups.

Undertegnede ble sendt ut først i løypen, og med lett overmot gikk jeg hardt til. Første splitt var 355 Watt, og kroppen ga tidlig tegn til at jeg skrev sjekker uten dekning. Alle klasser kunne se hverandre i løypen, så med ett øye på deltagerlisten prøvde jeg så godt jeg kunne å finne en merkestein og jobbe mot. Lia kommer fort, for fort, ikke f**n om jeg kan legge meg rundt 5 blank nå. Trond Haug blir målet, hold han på en armlengdes avstand. Jobb med terrenget, legg litt inn i de små motbakkene, ta litt ut i de små nedoverbakkene. Nordal Gran den eldre kommer som en kule, han tar også trøyen på returstrekket, så farten hans må være voldsom! Akkurat når jeg går over spurtlinjen blir jeg tatt igjen av Klubbmester IRL Skeid, han klarer ikke vriste trøyen av eldste Gran. Men han er veldig rask! Haug er på det nærmeste ti sekunder bak meg, men med litt lager spart til de to siste kilometrene klarer jeg å trekke det litt ut, fjorten sekunder i mål, vil det holde i klassen? Zwift er i hvert fall fornøyd med resultatet mitt, 343 Watt i snitt og ny FTP, da har jeg tatt ut det jeg hadde, men så stor positiv splitt er det lenge siden jeg har kjørt med, planen om rolig start og hard slutt sprakk som et dong 😖

Tempo skiller klinten fra hveten, og vi har virkelig noe av den beste hveten i denne klubben! Tidligere klubbrekord ble satt i fjor, 27:06 ved Jonas Ringstad, i år ble denne tiden bedret av ikke mindre enn fire ryttere! E. Gran D.A.Y klokker inn på 26:46. Ex-mester Lia 26:14 (ny personlig bestenotering i eKM med 56 sekunder!) Gran D.E noterer dagens sterkeste W/kg med 5.0 og 25:32 på klokken og er dermed også klubbens raskeste E.Gran. Klubbens mester forblir, til tross for påståtte tekniske problemer, Eirik Smedsrud Skeid med smått utrolige 385 Watt i snitt og 25:30 på klokken! Sekretariatet gratulerer, og bøyer seg i støvet.

Kapteinen slo forøvrig Pettersen med fire sekunder. Dog burde begge ta en titt på løpsopplegget til Paal Brantzeg, som slår dem med solide 1:07, til tross for identisk W/kg.

Øvrige resultater i link under

https://docs.google.com/spreadsheets/d/14SekZR1OBKOblml1PVptOzyQJSw17p24nJoOzL7OcGQ/