Rittrapport eKM 2023 – Fellesstarten

eKM ’23 etappe 2, den viktige fellesstarten!

Rett før start kimet Morten Austestad inn at dette ble et lureløp i starten. Og løypen innbød til det: Fem flate runder øverst i Richmond, 3-4% på det bratteste, før transport ned i løypen, og en bratt knekker til mål. Selv følte jeg at sjansen jeg hadde var å gå tidlig, produsere watt, og prøve å kjøre jevnt. Inspirert av Bjørn Andreassen i Zwift verdensmesterskapet, som gikk tidlig og kjørte tempo til mål. Bjørn Andreassen er nok en noe sterkere rytter enn meg… Jeg holdt en runde solo foran feltet, med snaue tyve sekunder ledelse på det meste, men jeg brant mine fyrstikker fort. Ett rykk i feltet, og de var bare fire sekunder bak. Håpet mitt ble at noen skulle rive seg ut av feltet, og opp til meg så vi kunne syklet sammen videre, kanskje skapt en gruppe, men det var kjørt, og hovedfeltet ble samlet. Noen samkjørte rykk fra Brødrene Gran, og strekk i feltet, men etter fem runder var det status quo, gruppo compatto. Så satte Lia og Skeid fart mot siste spurt på flaten, og strikken min røk. Siste syv km ble en kamp for å begrense tapet til Paal i sammendraget. Det som føltes som en trygg ledelse fra tempoen var plutselig i fare, for alene har man lite å stille opp med mot et felt i fart 😖

I mål tar spurtmester Lia en sterk seier, fem solide sekunder foran Eirik som slår yngste blad Gran med ytterligere to sekunder. Eldste Gran tar den forsmedelige fjerdeplassen, og må nok leve med broderlig hets i tiden fremover. I B-klassen imponerer Thomas Augestad med en solid avslutning og taktisk god sykling åtte sekunder foran en påstått småsyk Hasle. Sykdommen ble utførlig varslet før start, og sekretariatet applauderer tidligere klubbmester med godt forberedte unnskyldninger 👏🏻Thomas Holte trosset tidsforskjeller og deltok fra Dubai, og tar en høyst respektabel tredjeplass i B 👏🏻👏🏻 C-klassen mistet tidlig kontakt med fronten av feltet, og dannet en godt organisert Gruppetto, hvor seier i klassen og prestisje ble målet. Billecart de Pommery senket Ola Haukvik i spurten, og Henning Moen Løvaas sprakk i siste bakke, men sikret en hederlig tredjeplass på pallen!

En ekstra applaus går til Lars N. Sæthre som i et litt uoppmerksomt øyeblikk mistet feltet etter 500 meter, og fullfører solo de siste 32.7 km. En beslektet kaktus går til Didrik Lowzow Holli, som hopper av i spurten fordi minstemann hyler i sengen i naborommet. Man har enten aupair som tar seg av slikt, ellers blander man en shot konjakk (XO selvsagt) i kveldsmelken når man har planer på kvelden!

I sammendraget er det fortsatt tett mellom Skeid og Gran D.E, men de kan ikke føle seg for trygge, Lia ligger som gjedda i sivet tretti sekunder bak, og siste etappe er hard! I B har min trygge ledelse blitt redusert til 11 sekunder over Brantzeg, så jeg dropper frokost i morgen for å optimalisere vekten, dette skal holde til linjen! C-klassen er Petter Testmann-koch’s å tape, da han er eneste rytter igjen i sammendraget!

Fulle resultater i link under

Resultatlister