Feltre 2023

Det var i april duket for årets høydepunkt for mange, HCKs sykkeltur til Feltre, Italia. Feltre er en liten by som ligger i utkanten av Dolomitene i et fantastisk landskap med flate daler og legendariske klatringer. I utkanten av byen finner vi også hovedkontoret til Castelli, klubbens hovedleverandør av sykkelbekledning gjennom mange år.

Ved ankomst Feltre var det kun tid til en rask klesskift før syklene kom med bil fra Norge. Det var en spent gjeng som gjorde seg klare og etter hvert satt ut på en rolig felles runde i nabolaget. På kvelden ble det servert middag på hotellet.

På første sykkeldag satte vi nesen mot Prosecco og Passo San Boldo. Lunsjen på Al Molinetto er det mange som aldri kommer til å glemme. Vi ble ønsket velkommen med bobler, før ferske skinker og lokale delikatesser kom på løpende bånd. Det var nok mange som ønsket at han hadde holdt litt igjen når vi etter lunsj når vi bokstavelig talt møtte veggen i Passo San Boldo.

Svingete veier opp til Passo San Boldo

Været klaffet perfekt når vi kun meter før dagens mål, La Birreria Pedavena, fikk dagens første regndråper.

Andre dag beslutter turledelsen at vi utsetter starten til 12 i håp om at vi skal unngå regnet. Og det viser seg å være en genistrek og også denne dagen får vi tørre veier. Vi må riktignok droppe besøket ved Museo della Bicicletta for å rekke lunsjen, så det får vi ta igjen ved neste anledning. Vi sykler langs Lago del Mis og over passo Cereda (1369 moh) i Parco Nazionale delle Dolomiti Bellunesi. Et helt fantastisk landskap med fine veier, hensynsfull trafikk og entusiastisk publikum. Kanskje undertegnedes favorittdag. Etter turen blir det en sving innom Castellis utsalg for å komplettere garderoben.

Snødekte fjell og tunge bakker opp mot Cereda

Tredje dagen er kanskje som finale å regne. Vi sykler mot Trento og må opp Kaiserjägerstraße, en stigning med hårnålssvinger bygget før 1. verdenskrig. Til lunsj møter vi Francesco Moser, 6 ganger topp 3 i Giro de Italia, inkludert seier i 1984. Francesco driver nå vingård i Trento og etter lunsj blir vi eskortert av Francesco gjennom Trento hjem til gården hans. Her må alle skifte til HCKs nye «uniform» før det blir vinsmaking og omvisning i Mosers sykkelmuseum.

Francesco Moser viser oss entusiastisk rundt i sitt museum

Kvelden blir avsluttet med en overdådig bankett i Trento og det er en sliten gjeng som etter banketten sendes i buss tilbake til Feltre.

Avreisedagen er det varierende entusiasme for sykling, men de fleste får seg en fin runde i dalen. Det er tross alt første dagen med strålende sol.

Oppsummert: 5 fantastiske dager med overdådig mat, godt selskap, og uforglemmelig sykling. Arrangementskomiteen har gjort en helt utrolig jobb og fortjener all honnør for det. Alt gikk så til de grader på skinner, og de utfordringene som dukket opp underveis ble håndtert så raskt og diskre at vi andre ikke oppdaget noe. Stor takk til overarrangementsgeneral Lars, godt hjulpet av Martin, Kjetil og Casper. Vi som var deltagere verdsetter hvilken enorm jobb som ligger bak denne turen, og vi håper inderlig at vi får oppleve lignende turer i fremtiden.

Herlig gjeng ikledd HCKs nye “uniform”!
  • Deltagere: 46
  • Spisesteder: 9
  • Km: 440
  • Høydemeter: 6829
  • Følgebil: 1
  • Sure bilister: 0
  • Feltre ligger nord for Venezia
    Feltre ligger en times kjøretur nord for Venezia