Lillehammer-Oslo: Seier i sommervarme!

Med 20 sommerlige grader i luften, loddrette vimpler og helblå himmel over det hele, var det et rørende vakkert skue da 30 rosa HCK’ere rullet ut i to grupper fra Lillehammer klokken ni, som de første. Det ble magiske forhold med lite vind, strålende sol og temperaturer stigende til øvre del av 20-tallet.

Kaptein Anders Sætre ledet sine 18 pros til Olavgård (ja, det var der mål ble etter usikkerhet helt til det siste) og til seier! Sluttid ble 04:35 – etter snittfart på 39,9 km/t. Lengste pustepause oppstod med rødlys og bom ved togovergang – og en politibil på hjul som neppe hadde verdsatt fleksible og tidseffektive valg fra rittets vakreste lag. En mann ga seg altfor tidlig etter teknisk krøll.

Kaptein Lars Blesvik ble tildelt en gruppe med både erfarne og sylferske rullere, og ledet laget rutinert til både vakker rulle og anstendig sluttid på 05:13 – etter snittfart 35,1 km/t. Oljesøl felte en rytter i rundkjøring ved Hamar, men han var etter et par minutter godt plassert på karbonrammen igjen. Største pause ble også her stans for passerende tog.