Klubbmesterskap og bankett

Tradisjonen tro ble det gjennomført klubbmesterskap med påfølgende bankett i tre dager til ende. I tre harde etapper kjempet klubbens medlemmer om heder, ære og eksklusive premier.

Første etappe er den klassiske tempoetappen fra Bogstad badeplass, inn Sørkedalen og tilbake. I årets utgave var det ingen skille på utstyr, altså ingen Eddie-klasse for oss uten temposykkel. De med temposykkel og annet fancy utstyr hadde altså en ørliten fordel. Sosialkommiteens leder Sommerfeldt hadde til og med stilt styret i 45graders vinkel (mot venstre) for å jevne ut konkurransen litt. Det ble hard konkurranse i hele feltet, og til slutt så pallen slik ut:

1Peder August Aune21:00
2Eirik Skeid21:09
3Eivind Nordal Gran21:21
3Eivind Lia21:21

Det er verdt å merke seg at dette er hastigheter rundt 45km/t i snitt.

Del to, fellesstarten var i år et grusritt. Her ble det konkurrert med alt fra terrengsykkel til racer med 22mm slicks. Det ble med andre ord strekk i feltet og mye punkteringer. Klubbens øverste leder måtte sågar bytte slange både foran og bak.

1Eivind Nordal Gran0
2Eirik Skeid0
3Eivind Lia+1:18

Siste etappe er som alltid klatring fra Gressbanen til Tryvann. Rytterne startet i fire puljer med selvseeding. De med lavest skuldre først, og de med høyest selvbilde sist. Det ble som forventet et rotterace og mange ble innhentet på veien opp.

1Eivind Nordal Gran15:43
2Eirik Skeid15:49
3Nikolai Harris15:59

Totalt sett ble da, i følge Blesviks kompliserte utregninger, toppen av resultatlisten seende slik ut:

🥇Eivind Nordal Gran110
🥈Eirik Skeid105
🥉Peder August Aune95

Vi gratulerer alle tre, og er spesielt imponert over Eivind Nordal Grans jevne høye nivå i alle grener. For alle oss andre: Det er bare å trene hardt. Han er mannen å slå i det kommende året!

Kronen på verket var bankett i staselige omgivelser på Bogstad golfbane. Ledelsen hedret alle som hedres burde og hadde en grundig gjennomgang av klubbens neste bragd, Nordkapp-Lindesnes 2023. Mer om det senere.

Takk til rittkommiteen og sosialkommiteen for et feilfritt arrangert KM, og til alle som deltok for å gjøre dette til årets høydepunkt for klubben. Det var rekordstort oppmøte i år. Basert på våre erfaringer fra siste uken kan vi nok si at HCK kan skilte med både de raskeste og de hyggeligste medlemmene i landet. Og antagelig i utlandet og.

Nå kan vi gjøre oss klare til høst og vintersesongen!