eKM 2024

Holmenkollen cykleklubb sover aldri. Når det ikke er sykkelføre flytter vi over på Zwift, og årets rullesessong har kanskje vært klubbens beste noen sinne! Men alle gode ting har en ende, og når nå veiene begynner å bli fri for is og snø var det på tide å krone sessongen med et klubbesterskap i Watopia.

I god HCK tradisjon ble mesterskapet delt inn i 3 etapper, tempo, fellesstart og klatring. I år ble det ingen hviledag så det var viktig å tenke strategisk og porsjonere ut kreftene så man hadde noe kraft i lårene igjen til klatringen i Bologna.

Tempo

Tempoetappen var 20km paddeflatt gjennom Fuego Flats. Her var det bare å stille seg inn på litt over terskel og bite tennene sammen. Det var litt kluss med sykkelvalg så noen uheldige syklet Eddie ved et uhell. En ekstra utfordring for noen altså.

Fellesstart

Her syklet vi et criterium ritt i Neokyo. 10x4km. Som vanlig et rotterace med mye klabb og babb. Undertegnede fikk et hittil ukjent teknisk problem hvor motstanden i rullen ble gradvis lavere. Når det etter hvert kun ga 200w å tråkke 120rpm på tyngste gir måtte jeg innse at jeg like godt kunne sitte i sofaen… En dyrekjøpt påminnelse om at man ikke skal tukle med innstillinger før start i viktige ritt.

Klatring

Finalen gikk i løypen Bologna TT som er en replika av Giro d’Italia 2019 prolog. Her er det 6km flatt, og 2.4km rett opp. Vi syklet alle sammen rolig til begynnelsen av bakken og segmentet som dekker klatringen utgjorde resultatlisten. Intenst og artig.

Resultater

Etter tre harde og morsomme ritt ble resultatene oppsummert og vinnere kåret. Den harde kjerne samlet seg på Bakkekroen til en enkel bankett etter finalen for å skryte av egne prestasjoner.

Topp 3 i de tre aldersklassene

Nok en gang en aller hjerteligst takk til vår oppmann Lars B. for et uklanderlig gjennomført arrangement. Det er virkelig høydepunktet av innesessongen og hjelper oss å komme gjennom en lang og mørk tid. I tillegg gjør det oss i stand til å møte våren med mer fart i lårene.