Dette er den sportslige satsingen i 2015

Vi er en stor klubb og det forventes at vi stiller til start på det som er av sykkelritt. Heldigvis har vi etter hvert fått såpass stor rytterstall at vi kan være til stede der det gjelder.

Sykkel er gøy, men det er sykkelritt som er virkelig fett. Vi i styret er opptatt av at flere får kjenne på den utrolige følelsen det er å sitte i et felt. Vi har en klar ambisjon om å øke antall lisenser og vi har et opplegg for alt fra nybegynnere til mastere med høye ambisjoner.

Den sportslige satsing kan grovt sett deles inn i lag og individuelle konkurranser. Lagsatsingen har det uoffisielle norgesmesterskapet i lagtempo lang distanse (Lillehammer-Oslo) som hovedmål. Enebakk Rundt og Tyrifjorden Rundt inngår i satsingen og det blir Plan-B i alle rittene. Fra Lillehammer stiller vi to lag, i de andre ser vi an hvor mange vi har til start.

Lagsatsingen ledes av Sportslig Utvalg som består av Anders, Torstein, John og Per-Morten. I tillegg er det rittmester Hermann (i lettere dager kjent som van den Brück) som styrer det praktiske.  Til Lillehammer-Oslo er vi allerede 50 påmeldte, men det er fortsatt mulig å melde seg på. Det kommer mer informasjon rundt det praktiske, trening og uttak senere, men det som er helt sikkert er at alle får plass uansett.

Den individuelle satsingen sikter seg inn mot mastercupen og de store turrittene. I mastercupen konkurreres det i aldersklasser og det er opp til hver aldersgruppe å organisere seg selv. Noen klasser har kapteiner, men ikke alle så ta kontakt hvis du ønsker ansvaret for organiseringen i din klasse. Kaptein betyr ikke nødvendigvis at alle kjører for at du skal vinne, men hvis et sykkellag skal fungere må det ha en leder.

Hvis du stiller til start med HCK-lisens forventes det at du kjører for laget og blir en del av den taktikken som legges.

M30-39 sikter seg inn mot VM i Ålborg med kvalifisering i Ljubljana, mens M45-50 reiser til København for å sikre VM-billetten. De resterende klassene har ikke noe opplegg, men det er mange (de fleste) som hører hjemme i M40-45 så det er bare å ta kontakt med klubbledelsen hvis noen ønsker å ta ansvaret for organiseringen. For de som ikke satser mot VM er det mange fine ritt lokalt og NM kan virkelig anbefales.

I de store turrittene kommer vi til å stille med sterke lag. Vestfold Rundt, Tyrifjorden Rundt, Øyern Rundt og flere andre kommer til å få store velorganiserte rosa tog på startstreken. Vi har ikke hørt om noen som skal stille i fellesstarten fra Trondheim enda, men er det noen så gi beskjed. Rittet går på TV og vi burde få drakten vår på skjermen.

De siste årene har det vokst frem et tempomiljø i klubben og det er en liten gjeng som stiller til ritt som Nesmila og Rekordmila. Ryktene sier at det stadig dukker opp nye temporigger så hvis det er kampen mot klokken som er din greie så er det bare å hive seg på.

Alt i alt så blir det en bred sportslig satsing også i 2015. Uansett om det er fellestart, lagtempo, tempo, master eller tur som er din greie så finner du det her. Har du ikke kjørt ritt før så anbefaler vi at du prøver i år!

 

Christian