Farvel, gamle venn!

I over 17.000 km har den vært min trofaste følgesvenn. Vi har hatt nesten 500 turer sammen siden vi møttes i september 2010. På den tiden har det ikke vært ett eneste teknisk problem. To ganger har den falt i bakken på vei ned fra Tryvann, en gang av taket på bilen og tre ganger har vi vært i massevelt. Den har tittet trofast opp på meg uten å bry seg om svette, snørr, sportsdrikk eller gel. Hjulsett, rammer og utstyrsgrupper har kommet og godt, men det har aldri vært aktuelt å bytte ut min gamle venn.

fgv

Nå er vi like vel kommet til veis ende. Det er ikke noe galt med min gamle Edge 705, den fungerer som den skal, og jeg vil påstå at den har rukket å bli hot igjen etter å ha vært umoderne i mange år. 800 er kjipt, men 705 vitner om en eier som var tidlig ute og som ikke bytter bra utstyr uten grunn. Noe må man jo dø av og når det tekniske tilsynelatende er evigvarende er det til slutt kompatibilitet som setter gamle gadgets ut av spill. 705 kan ta imot wattdata og den funker for så vidt med Vector, men det blir ikke helt bra. Høyre/venstre blir borte og jeg mistenker kalibreringen for ikke å være helt 100. Det blir også kluss når man ikke har 172,5 krankarmer.

Det er med svært blandete følelser at jeg nå har klippet over stripsene på det gamle festet (det femte av sitt slag faktisk, her var ikke Garmin like heldige) og har montert frontfeste for en 510. Det ser kanskje mer moderne ut, men det blir ikke helt det samme. Jeg mistenker at forholdet til min nye venn hverken blir like langt eller problemfritt.  705en legges til hvile på en hylle i boden, men jeg tror jeg kommer til å beholde det gamle festet på stisykkelen slik at vi kan ta oss en tur eller to til høsten, mimre om gamledager og baksnakke 510, 1000, Vector2 og alle disse ungdommene som ikke har har respekt for noen ting..

//Christian