Første etappe av Klubbmesterskapet

De gamle er eldst, sterkest og raskest. Slik var det hvert fall i Sørkedalen i går da Ketil smadret resten med en meget sterk tempo, og langt på vei avgjorde KM på første etappe.

Forholdene var vesentlig bedre enn fryktet, selv om våt asfalt og kastevind gjorde tempoen tyngre enn tidligere år for det rekordstore startfeltet. Det er gledelig å se at stadig flere tar tempokjøring på alvor og Eddy Mercxx-klassen krymper stadig. Den blandingen av lukten fra  Morgan Blue blandet med lyden av summende ruller som sier her er det temporitt, preger nå også vår eget KM.

IMG_0075

Ketil er suveren i år, men bak der er det tett med kun 30 sekunder som skiller de neste seks.  Vi skal ikke ta noe vekk fra prestasjonen til Ketil som er stor, men noe av den massive ledelsen han nå har må kunne tilskrives at en del av de andre favorittene rett og slett ikke leverer.

Geir har som vanlig snakket seg selv godt ned og kjører over forventning, men VM-trioen Lydersen, Hasle og Tollefsen kunne man definitivt forvente mer av.  Sistnevnte kjørte et halvt minutt fortere for to år siden og er nok ikke særlig fornøyd med den utviklingen. Nykommer Litrere vet vi at er sterk, og med kveldens absolutt verste sittestilling, er hans tid for et skikkelig skremmeskudd å regne. Blesvik er med i sammendraget for første gang og med alle spurtsekundene som venter skal man ikke helt avskrive Petter heller. Sven har skrudd av tempobøylen og vips så er kaktusen byttet ut med Eddy Mercxx-prisen. Så enkelt kan det gjøres. 

Ketil vil nok ikke innrømme at sammendraget er avgjort allerede og det er det selvfølgelig ikke med mange bonussekunder og to fellesstarter igjen, men vi har vondt for å se at noen skal klare å tvinge den regjerende mesteren til å skrape av de gule stripene som dekorerer sykkelen hans. Det er mange sterke ryttere som kan sies å være på skuddhold, men nettopp det at det er så mange tror vi spiller til Ketils fordel. Ingenting er avgjort og det blir spennende å følge fortsettelsen på Rudskogen. 

Det er svært gledelig at 40 mann stiller på KM-tempo i grisevær. Det betyr at sammendraget blir spennende og det vil bli kjempet om alle plasseringer.