HCK vs. Hasle Løren: 4-0

Værmessig minner det om mars, men vi er kommet til juni og vårsesongen er så godt som unnagjort. Det har vært massiv rosa deltagelse i en rekke ritt og det er kommet noen fine rittrapporter. Her følger en samlerapport for master 35-39.

35-39 er den største klassen i HCK og vi er nå en liten stamme som er med hver gang. Det er rart at det ikke har etablert seg de samme i klassen over hvor vi har en rekke sterke ryttere, men dem om det, vi i juniorklassen har hatt en veldig morsom vår.

Sykkel5

Vi har kjørt tre fellesstarter og en tempo. VI stod over Stjernetråkken så Ceresrittet ble sesongåpning. Vi stiller med fem mann på start og er med det det største laget. Det er en fjær i hatten, men det er også et ansvar. Plan for dagen var å kjøre for Hasle i avslutning og at resten enten skulle gå i brudd eller kjøre inn bruddforsøk fra Kjekkas, som er det andre store laget.  Blesvik kom seg i et tidlig solobrudd som varte i noen kilometer, men det var for tidlig. Så skjer det som ikke skal skje og Kjekkas klarer å lure en mann ut. Vi får fort føle hvor viktig taktikk er og plutselig er det vi som må kjøre i front. Herfra og ut gjør vi en god jobb med å krympe avstanden. Med 10 km igjen prøver Hasle seg og det ser nesten ut som det skal gå, men feltet tar ansvar og sluker både Hasle og utbryteren i front. Da er plutselig alle kortene spilt og det blir captn som til slutt klorer seg i mål til en 8.plass som bestemann.

Meget bra innsats underveis, men vi bommer på det taktiske og vi må ha høyere ambisjoner enn en 8.plass.  Kudos til Nils-Peder og Øystein som på ingen måte gjør seg bort på dette nivået og bidrar sterkt til å kjøre inn bruddet. Vi noterer ingen fra Halse Løren over vår beste på resultatlisten.

Mila på Harestua kjøres to ganger i året. På våren heter den Mega og på høsten Rekord. Det var hverken megaben eller rekord på noen av våre tre og 4. plass på captn var kanskje i overkant godt betalt for et middels løp. Hverken Hasle eller Ruud finner flyten og igjen møter vi det alltid så aktuelle spesifisitetsprinsippet. Trener man ikke tempo blir man ikke god i tempo. Merkelige greier det der. Vi sender litt kudos til Sven som med 5 cm for lavt sete gampet seg inn til klubbens bestetid og en 5.plass i yngre oldboys.

Askerrunden er nærmest som et hjemmeritt og i år var det 35 startende fra HCK. Det er ikke verst i et ritt med 400 deltagere. I klasse 35-39 er vi 18 mann av 50 på start. Det skaper store forventninger til at vi skal ta ansvar, og på godt og vondt var vi på alles lepper denne dagen.  Forkortet løype ble kompensert med full gass fra start. Det er rykking fra første sekund og de som ikke er forberedt finner seg fort på halen gispende etter luft. Vi får oss en leksjon i aggressiv sykling og det minner skremmende om fjoråret når tre mann får gå på toppen av Bødalen. Ting skjer utrolig fort i fellesstarter og man må sitte der det skjer. Det hjelper også å kjenne sine konkurrenter. Bjørnar Volden er en gammel ringrev og når han sammen med norgesmestertrøya og en fra Ryekspressen støtter, bør man være med. Problemet er at mesteparten av oss har hatt mer en nok med å klamre oss fast opp Bødalen og det er bare Marius som sitter godt plassert. Han prøver å støtte seg opp, men det er for sent. Når de beste i klassen bestemmer seg så går det fort. Vi gjør et godt forsøk med de seks vi har igjen, men det blir for snaut. De andre lagene klager på oss, men det har de ingen grunn til. Hadde de vært sterke nok hadde de kjørt dem inn selv. Resten av turen er feltet samlet og det går fort hele veien. Trond er vår beste med 7.plass, stadig foran Hasle Løren.  Igjen, godkjent innsats, men resultatet kunne vært bedre. 

Siste innsats i mai er Hurdalssjøen rundt. Det er nesten litt befriende å være to på laget og denne gangen er det Kjekkas som sitter med alle kortene. Det er Hasle og Captn på start i 35-39 og Hasle ser ikke helt happy ut der han står med 15 landegrensenmil i bena. Starten er slått sammen med 30-35, og der står det en for meg ukjent herre i rosa som etter hvert identifiserer seg som Vegard.

Planen er å ikke gjøre noe ut av oss før eventuelt etter Minneåsen. Det er en god plan som vi nesten klarer å følge. Irriterende nok sniker deg seg avgårde en fra Njård og en fra Ekspressen før rittets eneste lange stigning. Siden vi har fått så mye kjeft er det betimelig å stille spørsmålet om hva i all verden de 7 kjekkasene tenker på når dette bruddet faktisk får gå inn.

Det blir knallhard kjøring de siste 30 og denne gangen har vi en god plan. Hasle kjører som en helt og klarer å holde Captn med i feltet som gjør at han klarer å spurte inn til en 3. plass.  Pallplass i fellesstart master er vi svært godt fornøyd med. Vegard fikk det litt tøft over Minneåsen, men kommer seg fint i mål bare noen minutter senere med Hasle Lørens bestemann på hjul.

Oppsummert har det vært en ok vårsesong. Vi har på et vis etablert oss i feltet og vi er gode nok selv om vi ikke kjemper som seierne. Vi blir tatt alvorlig og det er ikke lett å slippe unna når man stiller i rosa drakt. At vi får en del kritikk fra de andre klubbene tar vi med knusende ro. Vi kommer aldri til å unnskylde oss for at vi stiller med mange i et sykkelritt. Kanskje de andre skal se seg selv i speilet og jobbe med rekruteringen i stedet for å mase på oss?  Master er veldig gøy, men det hadde vært enda morsommere med litt større felt.

Status hittil: HCK vs. Hasle Løren: 4-0!!

//Christian