Om oss

En sykkel er mer enn et fremkomstmiddel og sykkelsporten er mer enn en kondisjonsidrett. I land som Spania, Italia og Frankrike er sykling nasjonalidretten og en livstil. I disse landene er sykling en sosial begivenhet og sykkelrittene følges av lidenskapelige fans. Her lever også den europeiske stiltradisjonen i beste velgående og det er som hver enkelt rytter føler et ansvar for å bære den over hundre år gamle etikettetradisjonen videre.

Når disse gamle tradisjonene møter vår gåaleneiskogentildudauer- og detergreitmedsikkelitryneså lengeduvinnerkultur er det duket for problemer. Det blir fort upraktisk med espressostopp, oversokker, lyse farger på draktene og tubular dekk, mens setetasker, reflekser, buffer og fatbike kan virke fristende. I Holmenkollen Cykleklubb har vi et romantisk forhold til sykkelsporten og vi ønsker å videreføre den europeiske tradisjonen. Derfor sier vi at det viktigste er å se bra ut og at det å sykle fort kommer litt lenger ned på listen.
HCK har også en triathlongruppe kalt HOT. For den ortodokse fløyen i klubben satt det langt inne å akseptere dette, men i et land hvor det selges flere fatbikes enn platehjul må man velge sine fiender med omhu.

Holmenkollen Cykleklubb er for syklister som ønsker å balansere det sportslige, det stilmessige og det sosiale. Vi har rom for de som ønsker å prestere på så høyt nivå som mulig, de som kun ser sykling som en sosial aktivitet og ikke minst de som er medlem kun fordi de ønsker å sykle med stil og aller helst i rosa. I HCK trener, reiser og konkurrer vi sammen på tvers av nivå og det er det sosiale og ikke minst det stilmessige som binder oss sammen. Liver er for kort til å trene med folk du ikke liker og det er definitivt for kort til ikke å sykle i fine drakter.