Joutunheimen Rundt 2015

En liten forsinket rapport fra Jotunheimen rundt 2015 (www.jotunheimenrundt.no)

Strategien før start var litt uklar. Jeg ville ha en hard langtur samtidig som jeg ville ha en «naturopplevelse». Jeg bestemte meg derfor for å se dagsformen litt an. På startstreken tenkte jeg at jeg har jo aldri syklet lenger enn 20 mil før, hva er det egentlig du driver med?? En hard langtur fikk jeg i hvert fall…

2

Rye expressen stilte med ca 9 mann og satt like greit i gang med en rulleoppvisningsleksjon i ca 50 kmt på flatene de første 4 milene, mange iført tempohjelm og 90 mm hjul. Skjønte ingenting av hva som skjedde, men det var morsomt å se rulla ble snudd ifht. vinden og de mate på i ER tempo. Ble dog litt bekymret da det begynte å svi i lårene etter 3 mil (40 mil igjen…) En liten klatregjeng holdt tempo oppe mot Filefjell. Filefjell-Fagernes gikk ganske greit.

Fagernes – Valdresflya satt en annen gruppe i gang et sinnsykt tempo. Lå i rød sone hele veien, men tenkte at nå får jeg bare kjøre til jeg stuper. Hang så vidt med ved Bitihorn og siste kneikene før det stuper nedover igjen.

Matstasjonen i Randsverk etter ca 250 km ble ganske hektisk og kritisk. For oss som liker å følge regler og ikke har følgebil ble de to obligatoriske 3 min. stoppene rimelig kaotiske. Fylle flasker/lommene med mat, tømme storbamsen, finne sin utsendte bag med klær/gel etc.. Kaoset førte til at jeg måtte løpe over en grøft med sykkelen da feltet gikk og jeg mistet brødmaten ut av lommene. Begynte allerede da å bli rimelig sliten.

1

Følgebiler er forøvrig i henhold til regelverket strengt forbudt. Allikevel var det noen som ikke klarte å respektere dette. Spesielt den ene bilen gjorde sitt ytterste for å ødelegge hele opplevelsen for oss andre.

Turen til Lom gikk allikevel greit, men halvveis opp Sognefjellet etter ca 330 km måtte jeg slippe. Tror det var ca 12 stk. igjen i feltet da. Tok følge med et par andre i ca 10 km før jeg ca 500 meter fra toppen plutselig ble svimmel, mistet all kraft og sprakk som en dong. Måtte legge meg ned skjelvende i fosterstilling i grøftekanten tre ganger før jeg nådde toppen og Sognefjellshytta.(brøt muligens noen regler her)

3

Etter dette er det en bratt og lang utforkjøring så jeg var fast bestemt på å bryte da jeg var redd for å kjøre av veien. Men etter ca 40 min. og en del vafler og mat kviknet jeg litt til igjen og la meg med en liten gjeng inkludert 3 hyggelige karer fra Rye Expressen. Av en eller annen merkelig grunn hadde jeg plutselig masse energi igjen på flatene og de siste 8 milene var jeg blant de sprekeste i feltet. Vi kom inn 1t og 15 min. slukøret bak vinneren, hvor klokken viste en totaltid på 14.06.

Ble nok engang minnet på at man må spise mye og jevnt på lengre distanser og trene på det man skal holde på med. Men en veldig bra treningsøkt var det. Sikkert mye fin natur og men det var jeg for sliten til å følge med på…

//Marius