Juniortrøyen

Noen ritt er ekstra spesielle. Noen skiller seg ut med en rute du kjenner godt, eller kanskje en rute du aldri har opplevd før. Noen skiller seg ut fordi du har drømt om dem, og skapt deg en ide om hva de skal være, og så innfrir de. Men, for meg er det en ting som gjør noen ritt helt eksepsjonelle, tilskuere. Det er et lite sjeldent knippe ritt hvor det er ekte entusiasme rundt løypen.

Juniortroyen

Jeg syklet en gang Styrkeprøven, og traseen gikk gjennom Hamar. Rett utenfor sentrum hadde en familie invitert til hagefest kun for å heie på alle syklistene som syklet rett utenfor gjerdet deres. Det var en strålende sommerkveld, og det var sikkert mange ting å huske fra rittet, men akkurat denne familien med deres flagg og tilrop står som et helt eget minne for meg. På samme måte er første gang jeg ble pisket opp Åsgårstrandbakken på Vestfold Rundt av, det jeg husker som hundrevis av tilskuere, et minne som kommer til å bli med meg for alltid. De er vakre, de kler seg for å støtte sine egne, men de heier på alle. De gir deg krefter på et vis man ikke skulle tro mulig. Våre største fans er våre familier, de er våre nærmeste og kjæreste, og hva er vel bedre enn at de har det flotteste supporterutstyret? Askerrunden 2014 ble et ritt som festet seg spesielt i mitt sykkelminne. Jeg hadde kjørt alt jeg kunne for å holde feltet samlet, og sprakk som forventet i Lierbakkene. De siste kilometerene til mål ble en jobb for en respektabel tid. Siste bakke opp fra Leangbukten til Askerhallen er seig når man ligger på grensen. Men, der, på mållinjen står den flotteste supporter jeg noensinne har sett. Min lille datter er på sitt første ritt, og for anledningen kledd i ny rosa, hvit og blå trøye. Jeg vant ikke spurten i gruppen, laget vant ikke rittet, men der stod alt jeg kommer til å huske fra dette rittet om ti år. Verdens flotteste supporter.

Vår aller minste trøye er en ren kjærlighetserklæring til våre aller minste fans. Den er strikket i det mykeste merino, og alle detaljer er laget med tanke på å se ut som en skikkelig sykkeltrøye. Raglan ermer for best mulig passform, åpning i halsen, og en liten hvit krave. Det er ikke en ferdig trøye, man må selv stå for produksjonen. Mønsteret vi har laget er for barn fra 3 måneder til 3 år.

Vi tar ingenting for dette mønsteret. Sett heller av litt til en gave til den som strikker. En bedre flaske Barolo, eller Asti synes som passende betaling for jobben.