Ny sesong, ny nettside!

Velkommen til ny nettside! Vi starter sesongen med nye nettsider.  Fremover vil denne siden bli fylt til randen med viktig HCKstoff til glede for de rosa og deres tilhengere. Alt som er verdt å vite vil bli tilgjengelig her.

Sneen laver ned utenfor vinduet mitt, men sesongen er på mange måter i gang allerede. Brosteinsrittene i Belgia er underveis og for den som vil være i form i mai er mars en nøkkelmåned.   

Før vi lar drømmene om det som skal komme ta overhånd må vi ta oss tid til å reflektere litt over sesongen som var. Mye er allerede sagt og det er liten tvil om at Lillehammer-Oslo står som et stort sportslig høydepunkt. Det er morsomt å treffe med oppkjøring og forberedelser (her har vi bommet mer enn vi har truffet tidligere) til årets største mål. Vi skal vokte oss for å bli for selvsikre, men det er lov til å håpe på at vi kanskje har knukket en kode når det gjelder å prikke formen til store lagritt.  Nest beste klubblag bak Lillehammer SK. Det er mange store klubber som enten er bak oss, eller ikke klarer å stille lag. Denne karamellen er fremdeles ikke ferdigsugd og det er stadig hyggelig å møte BOC-folket i døren på Gjønneshallen. 

Vi hevdet oss individuelt med pallplasser i store turritt og mastercupen, seier i Vestfold Rundt og store rosa kontingenter i de aller fleste av rittene i østlandsområdet. Også i et middels stort grusritt som ikke kan nevnes ved navn, gjør vi det særdeles skarpt.

Vi er fremdeles ikke den klubben som vinner flest ritt, men når det gjelder stil er vi i en klasse for oss selv. Mange prøver, men vi får det til. Enten det er DN eller TV2, så vet alle at det er HCK som setter standarden for stil og klasse på sykkel.

Vi er flere medlemmer enn noen sinne og omsider ser det ut til at vi lykkes med å skape bredde i ritt og ikke minst på treninger. Her har vi fortsatt en vei å gå, men vi har stor tro på neste års storsatsing, også kjent som plan-B.  Jeg håper at Kattas ikoniske sitat: «3:03 i Birken og sist i KM», vil gå ned i historien som en kuriositet.

Mars er i grunn en fin tid. Vi kjenner at sesongen nærmer seg, men vi er fortsatt litt i drømmestadiet. Vi ser for oss store fremganger og resultater og tenker ikke så mye på dårlig tid, barn som ikke sover og koner som ikke skjønner at langturer med gutta på søndager er morsommere enn å luke eller å være på Leos Lekeland. Det er klart det går an å trene 400 timer i året og det er null problem å få inn tre rulleøkter i uken og en langhelg på Mallorca i tillegg til Italia.  Dette blir bra!

Så hva skal vi finne på i 2015?  Med årets suksess i minne så er det ingen overraskelse at vi kommer til å satse mot Lillehammer-Oslo også til neste år. Det kan være verdt å merke seg to ting allerede nå. For det første vil rittet ha status som uoffisielt NM i lagtempo lang distanse og forhåpentligvis vil det bli offisielt NM fra 2016. Det andre er at lagene skal reduseres til 20 ryttere. Det blir mao. høyere status på rittet og færre plasser på laget. Tenk på dette hvis treningsiveren får seg en i vinterens siste måned. Vi regner med å stille to lag, men dette kommer vi tilbake til.

Ellers blir det nok mye av det samme, men det er verdt å notere seg at VM for veteraner går i Ålborg i september. Kort reise og flat løype, jeg bare nevner det. Det snakkes også om Liege-Bastogne-Liege, La Marmotte og en stor rosa gjeng i Voss-Geilo. Uansett, så blir det den beste sesongen noen sinne.

Takk for i år og kos dere med de siste skiturene.

PS: Det er visst noen som skal begynne å svømme før og løpe etter sykkeltreningene til neste år. Merkelige greier, men visstnok noe ungdommen liker. Vi følger spent med.