Plan B og endringer i sportslig utvalg

Klubbens største utfordring de siste årene har vært å aktivisere bredden. 130 medlemmer og 25 på start i KM er for dårlig. 15 mann på treningen er også for snaut og det er helt feil at folk blir kjørt av på trening for å måtte finne veien hjem selv.  Det er ikke nivået på toppen som er for høyt for det kan det aldri være, men det er bredden bak som ikke er til stede.

Vi har lenge snakket om å utvide tilbudet til de som ønsker en litt roligere sesong eller er nye i sporten. I år kommer svaret og vi lanserer vi «Plan B».

Vi bruker ikke ord som 2.lag eller B-lag, men Plan-B skal være nettopp en plan-b hvis ikke man ønsker å følge plan-a. Sykdom, for mye jobb, enda flere barn, plutselig vrang kone, litt lang julebordsesong, vedvarende vrang kone eller en lengre pause kan alle være grunner til at plan-a ikke lar seg gjennomføre. Noen ønsker sågar å sykle litt roligere og noen er kanskje nye og trenger noen sesonger på å komme seg opp.  Man kan være på plan-b permanent eller man kan ta en tur innom på vei opp (eller ned.)

Dette har vært på trappene i noen år, men for å lykkes med å dra med oss flere må vi ha noen som baner vei og tar styringen. Vi er derfor veldig glade for at to av klubbens store (in a non-literal way) profiler, John og Per-Morten, kommer til å være kapteiner for Plan-B. Disse er på ingen måte dårlige syklister, men de ser hvor viktig dette er for klubben og ønsker å bidra til at det blir bred deltagelse også blant dem som ikke er blant de aller raskeste. I Per-Morten og John får gruppen kjørestyrke, ledelse og erfaring. Med såpass trivelige karer skal det også mye til for at det ikke også blir veldig hyggelig å sykle med denne gjengen.  Det kommer ikke på noen måte til å gå sakte, men det blir et knepp ned fra den stadige akselererende gjengen som ligger i front.

Per-Morten og John vil bli en del av sportslig utvalg og vil sammen med Torstein og Anders legge planer for treninger og gjennomføring av lagrittene. Undertegnede flyttes til et horn på veggen og skal prøve å være stille en stund i hvert fall.

Vi vil fortsatt trene og reise som én klubb, men kanskje vi deler oss på noen treninger slik at alle får fart som er tilpasset seg.  Vi stiller som kjent to lag til Lillehammer-Oslo og John og Per-Morten vil være kapteiner på det som sil hete «HCK – Plan-B».  Detaljer rundt dette og de andre lagrittene kommer snart.

Jeg har stor tro på at vi med dette vil få et tilbud som er tilrettelagt alle nivåer. Nå gjenstår det for den enkelte å melde seg på ritt og å møte opp på trening. SU kan ikke hjelpe deg ut av sofaen og opp på setet, det må du gjøre selv, men vi sykler gjerne med deg!