Stil

IHolmenkollen Cykleklubb legger vi stor vekt på både kvalitet og det estetiske. Vi investerer mye tid i å finne frem til de beste og peneste produktene og resultatet er at vi har en kles- og utstyrskolleksjon som går langt utenpå det våre naboklubber kan skilte med.

Når det gjelder klær velger HCK-rytterne fra tre kolleksjoner som alle er tilpasset til sitt bruk. Alle plaggene er nøye testet av klubbens eget testpanel og bare det beste av det beste slipper inn i HCK-kolleksjonene. Enten det er racing i rosa, oppvarming i blått eller representasjon i hvitt så skal HCK-ryttere skille seg fra mengden og være trygg på at det hvert fall ikke skal stå på utstyret.

Italienske Castelli er hovedleverandør og klær bestilles tre ganger i året med leveranser i mars, juni og september.

 

Racing Pink

HCK er rosa og rosa er HCK. Når den rosa fargen kommer på er det alvor. Enten det er raceday eller ute for å vise seg frem så vet du at alle andre ryttere vil se spesielt etter de rosa draktene. Her har vi valgt det beste Castelli har å by på og kolleksjonen representerer er optimal blanding av fart og stil. Produktnavn som Bodypaint og Aero Race vitner om høy ytelse og åletrange plagg. Her er det bare å trekke inn magen og vinke til publikum.

Skal du bare eie et plagg fra HCK så er dette denne trøyen som gjelder. Ikke spektakulær som mange av de andre trøyene, men den er allsidig, har god passform og ser bra ut.

Tidligere innebar bruk av denne trøyen bar navle, men nå har Castelli spandert på noen centimeter ekstra med stoff og vips så er Climbers Jersey en potensiell favorittrøye. Særlig sjenert kan du ikke være, men bedre lufting på varme dager finnes ikke.

Den raskeste trøyen i kolleksjonen og høyaktuelle til ritt som Lillehammer-Oslo. Også denne har fått noen millimeter mer plass og vil passe flere enn tidligere. Her er det ikke funnet plass til den høye kraven som finnes på tradisjonelle sykkeltrøyer så vær forberedt på å måtte trimme brysthår noe lavere enn tidligere.

Castelli fornyer sin Free Aero Bibshort, og vi er med videre. Stoffer som sikrer jevn deformasjon og kompresjon av musklene, samt forbedrede skulderstropper er blant noen av nyhetene for 2015. Vi kan forsikre at den forblir like komfortabel, og enda raskere enn den har vært til nå!

 

Alle er skeptiske til denne når de pakker den opp, alle elsker den etter å ha syklet med den. Dette er en heldress til landveisbruk med lommer. Shortsen er magisk og siden den ikke har seler er dette plagget det nærmeste du kommer nakenfølelsen. Passformen er, og skal være tett.

Et plagg for tempomenigheten og ikke noe som blir tatt inn veldig ofte. Den raskeste tempodressen på markedet, men også det trangeste sykkelplagget noen av våre testere har prøvd. I Bodypaint 3.0 er det er ikke mulig å stå oppreist fordi den er sydd for en posisjon alene. Av sykkelen ser du ut som ringeren fra Notre Dame med cameltoe, men så fort du er i tempostillingen føles det veldig riktig. Tempodressen har et særegent design som du ikke finner på noen andre HCK-plagg.

Et plagg litt på siden, men for sykkelkross eller turer hvor man ikke trenger lommer på ryggen er dette en svært komfortabel drakt. Litt foret i overkroppen, og med trekvart lange ermer for komfort blir man en vinner i stil også når forholdene er på sitt verste.

I en hver sykleklubb med respekt for seg selv så debatteres sokkelengden heftig. Det vil selvfølgelig aldri bli enighet om hva som er riktig, men i HCK har vi nå tatt et skritt mot lengre sokker. Castelli leverer eksklusivt til oss den nye teamsokken i 14 cm lengde, mot tidligere 9 cm.

 

Du kan ikke kalle deg sykkelrytter hvis du ikke har en sykkelcap. Lenge trodde vi at hjelmens inntog skulle utrydde capen, men den har kommet tilbake og lever i beste velgående. Bruk den med bremmen opp eller ned og gjerne før og etter sykkeltur.

Tettsittende tempohansker, hverken mer eller mindre.

Hel dress, ingen ermer og glidelås foran. Hvis du lever i det parallelle triuniverset er dette angivelig en fryktelig kul drakt. Kvaliteten er fantastisk både her og der.

 

Warm Up Blue

«Ein kan ikkje alltid spinna silke» og på disse breddegrader er ikke alle sykkeldager en fest. Noen ganger trenger du litt ekstra beskyttelse mot elementene og det er ikke alltid at hundredelene teller. Det er også greit å kunne markere for omgivelsene at dette er en rolig blå dag. De blå plaggene er tekniske og meget godt tilpasset vårt klima.

Vesten er lifesaveren du har i baklommen. Den ser liten og lite spennende ut, men på toppen av Tryvann når solen er ferd med å gå ned er den verdt mer enn sin beskjedne vekt i gull.
Kanskje det beste sykkelplagget som er laget. Den puster, er fleksibel og holder deg varm på selv de kaldeste dager. En likefullt tettsittende og rask jakke.
Produsert av Amundsen Sports i et begrenset opplag er denne luen blitt manges favoritt. Perfekt før start på kalde dager eller hvis du går venstresvinger en vinterkveld på Frogner Stadion.
Fra vår produsent på New Zealand har vi muligheten til å skaffe strikkede Merinotrøyer som hever stilen på en hver klassisk langtur.
Det hjelper ikke å se bra ut på sykkelen når du ser ut som takras på vei til eller fra ritt. Plaggene er diskrete, men tydelige og det skal ikke være noen tvil når du møter HCKere på reisefot.

 

Accessories

En godt utstyrt syklist har behov utover det som er på kroppen. Gjennom våre samarbeidspartnere streber vi å skaffe best mulig avtaler, og knytte til oss det beste sportsbransjen kan tilby.

Produsert av Specialized, selvsagt innenfor i utseende og størrelse. Stor og åpen ventil og et materiale som sikrer at minst mulig smak og farge sitter igjen i flasken etter bruk, gir en veldig god drikkeflaske.
Sydd av en seilmaker, i stoff tenkt for varighet og vakker aldring. En bag som kan benyttes til trening eller en helgetur. Kommer i to størrelser, en på rundt 60 liter, og en rundt 90.En viktig detalj som løfter lagets når vi er på reise.
God stil innebærer også at man skiller seg litt ut. Da vi skulle finne en samarbeidspartner på briller og hjelmer var vi på jakt etter en produsent som ikke bare hadde topp kvalitet på utstyret, men som også fremstår som litt mer eksotisk enn Oakley og Giro. Italienskproduserte Rudy Project traff oss midt i hjertet og har vært vår samarbeidspartner siden 2008. Produktene er de beste på markedet og de har modeller som passer alle ansiktsformer og preferanser.

Fra Italienske Rudy Project har vi en egen avtale på hjelmer og briller. Lagets valgte våpen er den komfortable og raske Windmax modellen i en synlig fluoriserende gul utførelse.

Vi er en HCK-familie. Rundt enhver sykkelentusiast står de som gjør det mulig for oss å dyrke den vakre sporten vi elsker. Det er partnere, foreldre, og ikke minst våre barn. En trøye i merinoull for de minste er en kjærlighetserklæring tilbake, det er en drøm og en lovnad om at vi også vil støtte dem om de en gang velger å sette seg på sykkelen. Strikkeoppskriften kan bli din ved en passende henvendelse, og den passer barn fra 3mnd til 3 år.